Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 - 10:30 - 11:30

Locatie

Onbeperkt Rotterdam

Provincie

Zuid Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Kies je ervoor om te leven in beperkingen of ga je voor een bestaan met grenzeloze mogelijkheden….?
Hoe vind je de kracht om door te gaan wanneer alles tegen lijkt te zitten? Na een herseninfarct zag het leven van Willem er compleet anders uit. Inmiddels werkt hij bij de gemeente Rotterdam en zet zich in voor bewustwording op het gebied van toegankelijkheid en mogelijkheden.
Willem focust in zijn verhaal op het vinden van zingeving, toegankelijkheid en het creëren van nieuwe kansen.

Vanaf de eerste dag dat Willem Philipsen een instrument in zijn handen had wist hij wat hij later wilde worden. Zijn passie voor de muziek werd nog verder versterkt toe hij zijn eerste gitaar kreeg. Dankzij deze passie was Willem op 23-jarige leeftijd al hard op weg om bij de top van de Nederlandse muziekscene te gaan horen. Als gitarist voor Postman, Soulvation en Anouk was hij te vinden op podia verspreid over heel Nederland en zelfs grotere festivals zoals Lowlands en Parkpop. In zijn eigen woorden; “Ik had een prachtig leventje; je bent maar één keer jong, dus dan moet je elke dag leven alsof het je laatste is”. Helaas veranderde zijn leven in mei 2007 drastisch. Een herseninfarct gooide roet in het eten en van de ene op de andere dag was zijn leven compleet anders. Ondanks dat hij voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd is, is Willem zeker niet minder actief geworden.

Als deelnemer word je meegenomen en geïnspireerd door het verhaal van iemand die zich compleet opnieuw wist uit te vinden. Zijn enorme humor, doorzettingsvermogen, en liefde voor het leven heeft hem gebracht waar hij nu is. De beperking liet Willem een nieuw gevoel voor humor en positivisme ontdekken. Met zijn webinar wil hij dit gevoel live meegeven aan zijn publiek en hun wereld groter en rijker maken.

Meedoen? Stuur een mail naar onbeperkt@rotterdam.nl
Uiteraard is deze live presentatie van Willem gratis. Na zijn presentatie is het mogelijk om vragen te stellen. Bij wijze van pilot wordt er geëxperimenteerd met het live omzetten van het gesproken verhaal naar tekst

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024