Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

7 oktober 2019 t/m 31 december 2019 - 00:00

Locatie

Raadhuis Haarlemmermeer

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Er zijn in Haarlemmermeer drie bijzondere momenten in de landelijke Week van de Toegankelijkheid van 7 tot en met 12 oktober.

Optimaal Inclusief Challenge

Op dinsdag 8 oktober doen we mee aan de “Optimaal Inclusief Challenge”. Een aantal van onze collega’s en veel collega’s van andere gemeenten spelen het Optimaal Inclusief Spel van Gebruiker Centraal en VNG Realisatie. Spelenderwijs dwingt het spel om na te denken wat het meest belangrijk is om de dienstverlening zo inclusief mogelijk te maken. Want iedereen moet toegang hebben tot onze dienstverlening. Ook mensen die het (soms) lastig vinden om met digitale apparaten te werken of weinig/geen gebruik maken van internet. Zo werken we samen aan échte inclusieve dienstverlening.

Testteams

Op woensdag 9 oktober gaan vrijwillige testteams op pad tijdens de landelijke Ongehinderd Testdag. De testteams gaan met eigen ogen checken hoe toegankelijk het Cultuurgebouw en de horeca in Hoofddorp-Centrum zijn. Ze kijken bijvoorbeeld of er sprake is van een ruime, drempelloze entree en of er een rolstoeltoegankelijk toilet is. Extraatje dit jaar is deelname van hulphond Mattie en zijn baasje die nog altijd het risico lopen dat hen de toegang wordt geweigerd. Doel van de dag is op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid. Want iedereen doet mee!

Aangepast sporten

Op donderdag 10 oktober hoor je in de Burgerzaal meer over 15 jaar Aangepast Sporten. Tussen 11.00 en 13.00 uur word je aangenaam onderhouden over dit thema door Team Sportservice en de ervaringsdeskundige paralympiër en zit-skiër Kees Jan van der Klooster. Hij geeft daarna ook nuttige instructies bij het oefenen van rolstoelvaardigheden, via een – echt wel! – uitdagend parcours. Je kunt ook ervaren hoe je zonder zicht Goall-bal als teamsport kunt spelen, dankzij je oren. Kom langs en doe mee!

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024