Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2021 - 13:00 - 15:00

Locatie

Stichting Accessibility

Provincie

3571 AX

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Accessibility

Video en ander beeldmateriaal wordt overal gebruikt. Reclames, instructiefilmpjes, documentaires en meer. Maar wat als je het beeld niet meekrijgt? Krijg je de boodschap dan nog wel mee?

In deze workshop nemen we je mee in wetten en normen voor toegankelijke video’s. Je leert hoe je beelden kunt beschrijven vanuit het perspectief van de slechtziende kijker. En hoe je videomateriaal kan voorzien van passende audiodescriptie. Je krijgt voorbeelden te zien en je gaat zelf aan de slag.

De workshop wordt gegeven door Accessibility, onderdeel van Bartiméus en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds.

Meld je hier aan voor het webinar Workshop Audiodescriptie Toegankelijke video’s maken

Heb jij specifieke middelen nodig om de workshop te kunnen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

Deelname: Gratis
Uitvoerders: Lotte Bijl en Severine Kas
Maximaal aantal deelnemers: 20

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024