Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2022 - 14:00 - 16:00

Locatie

Ieder(in) – (in het Piet van Dommelenhuis)

Provincie

Utrecht

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Niets Over Ons Zonder Ons

Sta je in de lift vraagt een wildvreemde opeens: hoe ben jij blind geworden? Of iemand wil in de bus eerst je hele ziektegeschiedenis horen voordat ze voor je wil opstaan. Of je krijgt een rotopmerking naar je hoofd als je met je loopfiets de supermarkt in gaat.

Hoe reageer je dan? Negeer je het of geef je toch maar antwoord omdat je niet onvriendelijk wilt zijn? Micro-agressie, hoe ga jij ermee om?

Als persoon met een beperking word je waarschijnlijk dagelijks geconfronteerd met dit soort reacties, ook wel micro-agressie genoemd. Micro-agressie is minachtend, beledigend of aanvallend gedrag over iemands identiteit. Micro-agressie stapelt zich op en kan ontzettend veel van je energie vragen. Ook als je met belangenbehartiging bezig bent in je gemeente, kun je te maken krijgen met micro-agressie. Hoe ga je daar dan mee om?

Met respect voor jezelf je woordje klaar hebben

Het project Niets Over Ons Zonder Ons (van de Alliantie voor Inclusie) organiseert de workshop ‘Geweldloze weerbaarheid: omgaan met micro-agressies’. In deze workshop ga je praktisch aan de slag hoe je op een geweldloze manier op dit soort micro-agressies kunt reageren. Onder leiding van een ervaren weerbaarheidscoach gaan we samen oefenen, zodat jij straks je woordje klaar hebt als er weer eens iemand over jouw grenzen heen gaat. Ontdek in deze workshop hoe je, met respect voor jezelf en voor de ander, nog beter met dit soort situaties om kunt gaan.

Aanmelden

We hebben slechts 20 plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via het aanmeldformulier Noozo workshop geweldloze weerbaarheid. Na inschrijving ontvang je nog aanvullende informatie over het programma.

Praktische informatie

De workshop is op woensdagmiddag 5 oktober van 14:00-16:00 op het kantoor van Ieder(in) in Utrecht: Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht. Deze locatie is toegankelijk.

Heb je specifieke toegankelijkheidsbehoeften, zoals een schrijftolk of tolk NGT? Laat het ons laten weten via het aanmeldformulier

Het project Niets Over Ons Zonder Ons organiseert deze workshop in de Week van de Toegankelijk. Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is dit jaar ‘sociale toegankelijkheid’. Daar sluit deze workshop heel mooi bij aan.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024