Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2021 - 13:00 - 14:30

Locatie

Stichting Accessibility

Provincie

3571 AX

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Accessibility

Wat is een toegankelijk online reserveringssysteem? Hoe kun je zorgen dat jouw online reserveringssysteem optimaal toegankelijk is? Waarom is het eigenlijk belangrijk om je reserveringssysteem toegankelijk te maken? Tijdens deze online workshop gaan we samen ontdekken wat een toegankelijk reserveringssysteem is, en geven we een aantal tips voor het optimaliseren van de toegankelijkheid ervan.

Na uitleg over toegankelijke reserveringssystemen ga je, aan de hand van een checklist, zelf in groepjes aan de slag met een casus en onderzoek je wat wel of niet toegankelijk is en waar de verbeterpunten liggen.

Deelname aan deze workshop is gratis. Heb jij specifieke middelen nodig om de workshop te kunnen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

Klik hier om je aan te melden voor de workshop Toegankelijk Reserveren.

Deze workshop wordt gegeven door Accessibility, onderdeel van Bartiméus, en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds.

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024