Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2023 - 10:00 - 11:30

Locatie

Binnenrotte

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Rotterdam Onbeperkt

Zintuigelijke ervaringswandeling met stichting ogen en oren tekort

“We staan hier op de geboorteplek van Rotterdam: met beide voeten stevig op de oude bedding van de Rotte. Als je nu je linkerhand strekt met gespreide vingers, dan wijst elke vingertop naar een van de vijf bijzondere gebouwen van het NIEUWE hart van Rotterdam. Deze zijn gebouwd tussen 1980 en 2014 . U kent vast de Kubuswoningen en de Markthal”.

Zo begint  deze  unieke , zintuigelijke tour , waarbij we meer dan  alleen onze ogen gebruiken. Zo kunt u de vormen van de Blaaktoren , de kubuswoningen  en de Markthal (in miniatuur) zelf tot in detail aftasten, luistert u naar het hart van Rotterdam en leert u de fascinerende geuren en kleuren van de Markthal kennen.
Zin om het nieuwe hart “met andere ogen” te leren kennen? Dan ben ik graag uw gids bij  uw verkenning van van de architectonische hoogtepunten.

Ik ben Joan Titarsolej, woon en werkte inmiddels 30 jaar met veel plezier in het  hart van deze dynamische stad.In deze jaren verloor ik stap voor stap mijn zicht, maar niet mijn nieuwsgierigheid en liefde voor Rotterdam. Dit deel ik graag met u. En wie weet bent u het na onze ontdekkingstocht eens met Jules Deelder:
“Rotterdam is niet te filmen, Rotterdam is veels te ech!”Of Heeft u uw beleving van het nieuwe hart verwoord in een Haiku.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024