Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

rondleiding park

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid kun je op heel veel plekken genieten van de herfst. Natuurmonumenten heeft dit jaar 27 gebieden toegankelijk gemaakt. Om dat te vieren nodigen de plaatselijke boswachters je uit om langs te komen voor een leuke activiteit. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van Natuurmonumenten.

Zo kun je op woensdag meerijden met een elektrische kar door het Arboretum in Poort Bulten. Dat is een park met duizend verschillende bomen, verdeeld over 2500 exemplaren.

Of geniet woensdag van de Deltawerkroute in Rijksmonument Waterloopbos. Een korte maar afwisselende route waar natuur, kunst en techniek samen komen.

Ontdek donderdag 10 oktober de prachtige Kaapse Bossen midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een heuvelachtig bosgebied vol natuurschoon en cultuurhistorie.

Stadsherder Martin Oosthoek van Belevenisboerderij Schieveen en de boswachters van Natuurmonumenten nodigen je op vrijdag 11 oktober graag uit om te komen ravotten in Speelnatuur van OERRR bij Rotterdam. In Speelnatuur van OERRR bij Belevenisboerderij Schieveen kunnen kinderen met en zonder beperking spelen in en met de natuur.

Op zaterdag 12 oktober ben je welkom op het ruige natuurgebied langs de Molenplas en in de Speelnatuur van OERRR naast de molen in de Maasvallei. Er is struinnatuur en je mag hier zelfs van de paden af. Een aparte dikke banden-rolstoel en de avontuurlijke “Joelette”-rolstoel staan klaar voor de avontuurlijke bezoeker.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024