Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Bij het woord ‘toegankelijkheid’ denken lange mensen in termen van ruimte. Vaak ontbreekt het daaraan, zegt de Klub Lange Mensen (KLM).

Wat ontbreekt is ruimte om lange armen en lange benen een plaats te kunnen geven in de openbare ruimte. Trams, stadsbussen en vliegtuigen worden bij grote trajecten martelwerktuigen, omdat er geen rekening wordt gehouden met lange benen bij het opstellen van stoelen en banken. In theaters zijn de stoelen zo dicht op elkaar geplaatst dat een kleiner persoon of niets kan zien en de hele avond tegen de rug van een langer persoon kijkt óf de gehele avond de knieën van die langere achter zich in zijn of haar rug voelt. Lange mensen die op de markt langs de kramen lopen dienen permanent waakzaam te zijn om niet hun hoofd te stoten. In de supermarkt hangen de bordjes te laag.

De Klub Lange Mensen zet zich in om oplossingen te vinden. Daarom vraagt zij tijdens de Week van de Toegankelijkheid, aandacht voor de toegankelijkheid voor de 800.000 lange mannen en vrouwen in Nederland.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024