Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Het is niet nieuw, maar nog steeds een zinvolle actie: speeltuinen testen op toegankelijkheid. Kinderen van de Speeltuinbende doen het al sinds 2011. Brenda Schappin is landelijk coördinator van de Speeltuinbende. Op AD.nl legt ze uit dat alle kinderen recht hebben op buitenspelen. Dat recht is vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag en geldt natuurlijk ook voor kinderen met een beperking.

De komende weken gaan kinderen speeltuinen testen in Scherpenisse, Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Tholen, Poortvliet en Oud-Vossemeer. De testen leveren opmerkingen en aanbevelingen op voor de gemeente Tholen, waar al deze plaatsen onder vallen.

Test speelplekken bij jou in de buurt

Wil je speeltuinen in je eigen gemeente of buurt testen op toegankelijkheid? Iedereen kan een Speeltuinbende test aanvragen. Er zijn wel kosten aan verbonden. En ook voorwaarden, want de De Speeltuinbende test niet voor de lol. De Speeltuinbende wil wel dat er met de tips uit het testrapport daadwerkelijk iets gedaan wordt. Lees op de website van De Speeltuinbende meer over het testen van speelplekken bij jou in de buurt.

De Grote Samenspeeldag: 4 juni 2023

Naast speeltuinen testen, organiseert De Speeltuinbende ook Samenspeeldagen. Die Samenspeeldagen worden van april tot en moet oktober door heel het land georganiseerd. Op de website van De Speeltuinbende staat een landkaart en een agenda waarop je kunt vinden waar binnenkort Samenspeeldagen zijn.

En op 4 juni is er in Nieuwegein De Grote Samenspeeldag, een landelijk speelfestival voor kinderen met en zonder beperking. Er zijn leuke activiteiten, optredens en voorstellingen. En je kunt er natuurlijk samen spelen! Bekijk hier het programma van De Grote Samenspeeldag.

 

 

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024