Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Pedal steel-gitarist, componist en ‘ontdekkingsreiziger van geluid’ Mathijs Leeuwis is voortdurend op zoek naar nieuwe geluiden, compositiemethoden en manieren om muziek te creëren. Het resultaat zijn vaak weelderige muziekstukken met een zachte Americana feel.

Een prikkelarm concert: intiem en rustig

Op zondagmiddag 10 april organiseert Festival Rewire een prikkelarm concert met Mathijs Leeuwis en met gitarist Marzio Scholten. Als duo zullen ze een kleine en intieme optreden geven.

Bij dit concert zijn er minder bezoekers aanwezig en wordt rekening gehouden met het volume van de muziek. Er is geen uitbundige lichtshow. En ook de foyer, toiletten en bar zijn prikkelarm ingericht met onder meer een stilteruimte en aangepaste aankleding en lichtgebruik. Zo kunnen ook mensen die gevoelig zijn voor prikkels, genieten van de muziek.

Dit concert is een onderdeel van het Rewire outreach programma, een programma ontwikkeld om eventuele obstakels voor het festivalbezoek weg te nemen. Het concert vindt plaats in het Koorenhuis in Den Haag.

Prikkelarme cultuuragenda

Hoe weten wij dit? Dit prikkelarme concert ontdekten we op de agenda van Stichting Onbeperkt Genieten. Op deze agenda staat nog meer prikkelarme cultuur; zoals een avondopenstelling van het Rijksmuseum en een HNT Onbeperkt-voorstelling van de Ashton Brothers (met prikkelarm ontvangst).

Organiseer je ook een prikkelarme activiteit?

Houd jij bij jouw evenement of activiteit ook rekening met mensen die hooggevoelig zijn voor prikkels? Laat het ons weten, we geven er graag aandacht aan. Mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024