Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

‘Uit met korting’ onderzoekt de toegankelijkheid van pretparken. Wie wil dit jaar de achtbanen in de Efteling en Walibi Holland testen op toegankelijkheid? 

In 2013 heeft ‘Uit met korting’ – een Nederlandse kortingswebsite – gekeken naar de toegankelijkheid voor mensen met een beperking bij dagattracties. Op de kortingswebsite is ook te zien hoe mensen de toegankelijkheid van attracties in pretparken ervaren.

Opnieuw kijken naar toegankelijkheid

Vanwege de overweldigende respons op de oproep van vorig jaar – er kwamen bijna 1000 sollicitaties binnen – wordt de schouwactie dit jaar herhaald. Men wil nu weten hoe mensen met een beperking de toegankelijkheid van de achtbanen in de Efteling en Walibi Holland ervaren. De achtbanentest moet de informatie op de kortingssite compleet maken.

Efteling en Walibi

Behalve iemand die alle achtbanen test op spanning, misselijkheidsfactor en loopings, zoekt Uitmetkorting.nl ook iemand die de achtbanen van de twee grootste pretparken van Nederland -Walibi Holland en de Efteling – wil schouwen op toegankelijkheid. Alle achtbanen van Walibi Holland en de Efteling komen in aanmerking, ook de hele hoge en die met diverse loopings.

Wie kan testen?

Men zoekt iemand die slecht ter been is of in een rolstoel zit, maar – met een beetje hulp – wel op verantwoorde wijze in de achtbaan kan. Er is geen leeftijdsgrens verbonden aan de vacature.

Aanmelden

Solliciteren kan per e-mail. Uitmetkorting.nl roept de sollicitanten op om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en op ludieke wijze te laten zien waarom juist zij gekozen moeten worden als dé toegankelijkheidstester van Nederland. Het betreft een vrijwillige functie, maar de achtbaantester krijgt wel twee gratis kaarten voor de Efteling en Walibi Holland. Een voor zichzelf en een voor een begeleider. Meer informatie: Mail naar redactie@uitmetkorting.nl of bel naar T 06 46766706.

Verder lezen

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024