Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Ben jij in het bezit van stalen zenuwen en een sterke maag? Houd je van snelheid, hoogtes en loopings? Dan heeft de Nederlandse kortingswebsite Uitmetkorting.nl wellicht een droomvacature voor jou. De site is op zoek naar een achtbaantester! Let wel: het gaat om een vacature voor iemand met een lichamelijke beperking.

Wat ge je doen?
De achtbaantester m/v gaat rollercoasters in de attractieparken Drievliet, Duinrell, Efteling, Hellendoorn, Slagharen, Toverland en Walibi Holland beoordelen op toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Wat moet je kunnen?
Uiteraard moet je als een achtbaantester stalen zenuwen en een sterke maag hebben. Daarnaast moet je een adrenalinejunkie zijn, van hoogtes, snelheid en steile afdalingen houden, maar hij of zij moet ook nauwkeurig en punctueel zijn. En een fysieke beperking hoort er erbij. Gebruik je een rolstoel, heb je coördinatieproblemen of heb je een andere fysieke ‘beperking’, dan kun je je aanmelden.

Wat ga je doen?
Het is een zware zomerbaan met veel verantwoordelijkheden. Jij en je partner in crime moeten uitzoeken welke achtbaan het beste is voor mensen met een fysieke beperking. Dit betekent vroeg opstaan, ‘s ochtends in het pretpark een plan de campagne en efficiënte route bedenken om alle achtbanen zo vaak mogelijk te kunnen betreden, om vervolgens aan de slag te gaan. Oftewel: veel achtbaanritjes, niet al te zware lunchgerechten in verband met misselijkheidsgevaar en als er tijd over is de rest van het park verkennen. It’s a tough job, but somebody’s gotta do it…

Hoe meld je je aan?
Stuur een zo origineel mogelijke mail naar redactie@uitmetkorting.nl onder vermelding van ‘Achtbaantester met een lichamelijke beperking’. Het is een vrijwillige functie, maar de winnaar krijgt voor elk deelnemend attractiepark twee gratis toegangskaartjes. De complete vacature staat hier.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024