Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kan ik met mijn beperking makkelijk naar de horeca in Zeist? Het Gehandicapten- en Patiëntenplatform Zeist (GPPZ) ging op onderzoek uit. Café Bij Johannes ontving de toegankelijkheidsplaquette.

Aan de hand van verschillende punten onderzocht het GPPZ de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ook beoordeelde het GPPZ of het personeel gastvrij was en hoe de bejegening van mensen met een beperking is. ‘Elke bezochte horecagelegenheid kreeg meteen ook wat tips van ons. De reactie van het personeel was positief. Wij moedigen ondernemers aan om aandacht te besteden aan mensen met een beperking’, laat voorzitter Jos Sprenkels weten.

Toegankelijkheidsplaquette

Ook reikte het platform de toegankelijkheidsplaquette uit aan de zaak die echt werk maakt van toegankelijkheid. De plaquette ging naar café Bij Johannes. ‘Hier is men meer dan bewust wat je beperking betekent voor meedoen. Dat je vervolgens even gezellig kan winkelen om dan even een drankje te drinken, dat lijkt hier geen probleem. Hier ben je welkom om gezellig en rustig te zitten of even wat te eten. Als rolstoelgebruiker kun je het toilet bezoeken’, luidt de conclusie van GPPZ.

Foto: Jos Sprenkels van GPPZ overhandigt de plaquette aan Bij Johannes.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024