Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De gemeente Raalte gaat voluit tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Een breed front van ervaringsdeskundigen, gaat dan samen met ambtenaren, winkeliers en horecaondernemers na hoe het beter kan met toegankelijkheid. Zelf doen staat daarbij voorop.

De plannen staan nog niet helemaal vast. Maar de projectgroep licht alvast een tipje van de sluier op.

De eerste bijeenkomst is met toezichthouders, projectleiders, tekenaars en de buitendienstmedewerkers van de gemeente. De bedoeling is dat zij ervaring opdoen die ze in hun dagelijkse werk kunnen gebruiken om meer aandacht te besteden aan toegankelijkheid van de openbare ruimte. Door middel van een interactieve bijeenkomst waarbij letterlijk de straat op wordt gegaan met een rolstoel of een rollator. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd. Vooraf wordt een route uitgezet en worden er onderweg door ervaringsdeskundigen vragen gesteld

 

Een tweede bijeenkomst (op 2 oktober) richt zich helemaal op de gemeenteraadsleden, horeca en winkeliers. Ze gaan ervaringsopdrachten doen. Bijvoorbeeld: hoe gaat dat, in een rolstoel medicijnen ophalen? Of hoe ga je ergens op bezoek? De ondernemers krijgen een flyer met 10 Gouden Tips.

Op de derde dag kunnen inwoners op de markt van Raalte zelf ervaren wat het betekent om met een beperking te leven, uit te gaan of een opdracht uit te voeren. Als blinde of in een rolstoel.  Bewoners krijgen een flyer met tips waarmee ze zelf aan betere toegankelijkheid kunnen werken.

 

 

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024