Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Het Strandwalfestival van 6-9 september in Rijswijk, is ook dit jaar goed te bereiken voor mensen met een beperking.

Goede plaats bij het hoofdpodium

Vorig jaar is er voor het eerst een houten vlot voor het podium gebouwd waar minder validen konden gaan staan. Op die manier konden ook zij de optredens op een goede manier volgen. Ook komt er weer een verlaagd uitgiftepunt bij de horeca zodat ook de versnaperingen goed besteld kunnen worden.

Verlichting bij toegangswegen

Ook is er dit jaar wederom aandacht voor de verlichting. De toegangsweg vanaf de schouwburg over het bruggetje wordt met extra verlicht met lichtslangen. Dit gebeurt ook vanaf de Vredenburchweg vanaf het bruggetje.

Strandwalfestival wil tevreden mensen

Secretaris Paul Schott geeft ook aan dat de organisatie gebaat is dat alles zo optimaal mogelijk geregeld is. “Wij vinden dat iedereen op een goede manier naar het terrein moet kunnen komen. De verlichting was in het verleden niet goed afgesteld. Dat is nu in orde. We willen het iedereen naar hun plezier maken, maar als er desondanks suggesties voor verbetering zijn, dan zijn die altijd welkom.”

Trots op resultaat

Michelle van den Berg van Rijswijks Belang maakt zich hard voor de toegankelijkheid van het festival. “Ik ben blij dat Rijswijk ook dit jaar weer de toezegging heeft gekregen dat het festival echt voor iedereen op een veilige manier toegankelijk is. Ik ben trots dat dit een langdurige uitwerking heeft voor Rijswijk.”

Bron: Rijswijk.tv

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024