Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Haagse stranden worden steeds toegankelijker voor iedereen. De gemeente Den Haag en Voorall, voor Hagenaars met een beperking, zetten zich hiervoor in. Samen met diverse partners en fondsen. Ook dit strandseizoen zijn er, met in achtneming van de geldende Corona-maatregelen, weer veel mooie voorzieningen beschikbaar op Kijkduin en Scheveningen, zodat ook mensen met een beperking onbezorgd kunnen genieten van een dagje zon, zee en strand.

Kijkduin

Bij Strandtent 14 staat een openbare, toegankelijke toiletunit OP het strand. Naast invalidentoiletten zijn hier nog een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen te vinden. Voor mensen met een beperking die op een mooie zomerdag lekker willen liggen en ook in zee willen, is hier nu een nieuwe Tiralo 2 beschikbaar. Deze ‘stretcher met drijvers’ biedt een unieke strandervaring. Reserveren kan via de strandtent: 070 – 368 31 65.

Het Stadsdeel Loosduinen legt ook drie betonnen paden met uitkijkplateau op zee aan. Te vinden bij Strandtent 14, La Cantina en People. Daarnaast beschikt Kijkduin over verlichting op trappen en bij toegangen, een begaanbaar looppad naast het klinkerpad en nog twee duwstrandrolstoelen bij Strandtent 14 voor uitleen aan bezoekers.

Scheveningen

In Scheveningen worden elke zomer ook drie toegankelijke paden richting de zee met uitkijkplateau bij de vloedlijn aangelegd. Te vinden bij surfschool Hart Beach en strandtent De Waterreus, bij het Carlton Beach Hotel en aan de zuidzijde van de Pier ter hoogte van het politiedetachement. Direct naast het pad bij Hart Beach is een stranddouche gerealiseerd.

Ook strandpaviljoen Grand Plage schenkt extra aandacht aan mensen met een (visuele) beperking met een braille en grootletter menukaart en de uitleen van de strandrolstoel Tiralo 2.

Bij Biesieklette is een breed assortiment speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Deze zijn dagelijks verkrijgbaar op de stalling Strandweg Haven. Hier zijn naast gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet met verschoningstafel voor volwassenen én een tillift ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen te vinden.

Op deze locatie zijn bovendien de rolstoelfiets en de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’ te huur. Nieuw in het assortiment zijn twee duwstrandrolstoelen van het model ‘De-Bug’. Eén basismodel en één model met een in hoek verstelbare beensteun. De De-Bug onderscheidt zich met name van andere strandrolstoelen door het duwgemak en uitzonderlijke stuureigenschappen. Door het slimme ontwerp van deze rolstoel, met onder andere de stuurwielen aan de achterzijde en bevestigd aan een roterende ophanging, is deze stoel met één hand te duwen en te sturen, zelfs in zacht zand met een volwassen inzittende. Reserveren kan via: www.biesieklette.nl

Over Voorall voor Hagenaars met een beperking

Voorall werkt voor de ruim 100.000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall is adviseur voor het gehandicaptenbeleid van de gemeente Den Haag en fungeert als spreekbuis voor de achterban. Voorall ontwikkelde het project ‘Haagse stranden toegankelijk voor iedereen’ zodat iedereen, met en zonder beperking, kan genieten van strandrecreatie.

Meer informatie over Voorall op: www.voorall.nl

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024