Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Voordat je ergens naartoe gaat de toegankelijkheid van een locatie checken. Dat kan heel makkelijk met twee apps: Sportdrempelvrij en Ongehinderd.

Nu nog een test maar in de Week van de Toegankelijkheid voor iedereen beschikbaar: de app Sportdrempelvrij. Sportdrempelvrij wil de drempel om te sporten voor mensen met een beperking verlagen. Met de app is het eenvoudig om sportaccommodaties te vinden en op hun toegankelijkheid te beoordelen. Dit kan vanuit de rol van sporter, toeschouwer of vrijwilliger. Vanaf de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) is de app gratis te downloaden en landelijk te gebruiken. De resultaten zijn dan ook te zien op de website van Sportdrempelvrij.

Ongehinderd

Een tweede handige app is Ongehinderd. Ongehinderd richt zich op alle gebouwen en voorzieningen. Zowel de app als de website tonen eenvoudig welke locaties toegankelijk zijn. Zo weet je van tevoren of je goed kunt parkeren, of je naar binnen kunt en of de toiletten bruikbaar zijn. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid richt Ongehinderd zich op Brabant. In de gemeenten Helmond, Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard en Asten komt dan een 'Ongehindernisbaan'  te staan. Op dit parcours kan iedereen ervaren welke hindernissen mensen met een beperking zoal kunnen tegenkomen. ‘Zo hopen we meer bewustzijn te creëren’, zegt Lizette Bos van Ongehinderd.

Sportdrempelvrij en de Ongehinderd App zijn allebei gratis te downloaden via de Apple App Store en via de Google Play Store.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024