Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Het Natuurhistorisch staat en hangt vol met vogels, vissen, reptielen, zoogdieren, schelpen en insecten. Bijna alle soorten fossielen die je in Nederland kunt vinden, zijn er te zien. Het museum wil gastvrij – en dus toegankelijk – zijn voor iedereen en heeft daar praktische stappen voor genomen. En op hun website geven ze daar heldere informatie over. Daar worden wij blij van!

Een paar voorbeelden van de praktische stappen die Het Natuurhistorisch heeft genomen om hun museum voor iedereen te maken. Bezoekers die een zitje nodig hebben, kunnen op elke etage een lichtgewicht krukje lenen. Toegang is gratis voor begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen. Regelmatig is er een rondleiding met gebaren en er zijn rondleidingen op maat voor mensen met dementie. Het museum heeft een picto-museumkaart en uiteraard is er een lift; die ook groot genoeg is voor een scootmobiel.

Op de website van Het Natuurhistorisch staat alle informatie over toegankelijkheid overzichtelijk bij elkaar.

Jouw museum ook gastvrij maken voor iedereen?

Is jouw museum al toegankelijk? Wil je stappen zetten om de toegankelijkheid te verbeteren? Maak gebruik van de kennis die er in de museumbranche al is:

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024