Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

medewerkers van NPO met het stokje van de week van de toegankelijkheid

Tijdens de aftrap van de Week van de Toegankelijkheid overhandigde Illya Soffer, directeur van Ieder(in), een eerste estafettestokje aan de voorzitter van Haag Atletiek. Onder het motto ‘Wij geven toegankelijkheid door’ dook het stokje de afgelopen week op verschillende locaties in het land op. Iedereen die een stokje aannam, gaf daarmee aan werk te maken van toegankelijkheid. Hier een klein greep van organisaties die een stokje in ontvangst namen:

NPO

Jurgen Lentz en Paul van den Bogart van NPO Acces Services nemen het stokje van de Week van de Toegankelijkheid aan. Bij de NPO zetten ze zich al heel lang in voor toegankelijkheid (foto bovenaan dit bericht). Wist je dat ondertiteling via TT888 al 42 jaar bestaat? En dat ze al sinds 2013 audiodescriptie aanbieden. Bekijk welke diensten de NPO inzet om de omroep toegankelijk te maken voor iedereen: NPO Toegankelijk.

LKCA

De LKCA nam, samen met het Ministerie van OCW en Britisch Council,  het stokje aan tijdens een bijeenkomst over toegankelijkheid in de cultuursector. Tijdens de bijeenkomst stond elkaar inspireren centraal. Er was een uitwisseling van praktijkvoorbeelden vanuit Nederland en vanuit het Vereniging Koninkrijk. De LKCA heeft een Landkaart Inclusieve Podiumkunsten waarop je kunt zien wat er gebeurt op het gebied van inclusieve podiumkunsten.

decoratief

Rijksmuseum en Het Rembrandthuis

Ook het Rijksmuseum nam een stokje aan. Ze deden dat aan het begin van hun congres Toegankelijkheid, om het vervolgens aan het eind van het congres zelf weer door te geven aan een congresdeelnemer. Hanna van Het Rembrandthuis nam het stokje over. Voordat zij het stokje in ontvangst nam, deelde zij met de zaal welke plannen Het Rembrandthuis heeft om hun kleine museum beter toegankelijk te maken.

decoratief

Gemeente Ede en Koplopers inclusie

De Koplopers inclusie en gemeente Ede namen het stokje over. In de Week organiseerden de Koplopers een toegankelijke route langs kunstwerken in Ede. Op de foto houden twee enthousiaste deelnemers van de toegankelijke stadswandeling een stokje vast voor een van de kunstwerken langs de route.

decoratief

Gemeente Assen en Bommel en Tom Poes museum

In het kader van de Week van de Toegankelijkheid bezocht een groep ervaringsdeskundigen samen met wethouder Jan Broekema het Bommel en Tom Poes museum in Assen. In dit kleine, gezellig én toegankelijke museum nam Broekema het stokje in ontvangst.

decoratief

Ieder(in) pakt het stokje weer over

De Week van de Toegankelijkheid is een mooie kans om te laten zien wat je doet aan bewustwording over toegankelijkheid. We startten deze week van bewustwording bij HAAG Atletiek waarbij we symbolisch de Week openden met het uitreiken van een eerste estafettestokje. Dit stokje ging daarna het land door. Stokjeshouders vertelden of lieten zien hoe zij namens hun organisatie aan toegankelijkheid werken.

Na afloop van de Week nam directeur Illya Soffer van Ieder(in) symbolisch het stokje weer terug in ontvangst. Ieder(in) blijft zich ook na de Week inzetten voor een meer toegankelijke samenleving. Pak ook het stokje op en maak samen met ons en vele anderen Nederland toegankelijker!

decoratief

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024