Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Hoe makkelijk kun je in Dordrecht over straat? Is er voldoende ruimte voor je rolstoel, rollator of scootmobiel? Waar loop je als blinde tegenaan? Werkgroep Dordt Inclusief organiseert samen met de Adviesraad Wmo & jeugd Dordrecht op 11 september een schouw door de Dordtse binnenstad.

De schouw start om 13.00 uur. Leden van de Werkgroep en de Adviesraad op het Vogelplein en rollen en lopen naar het Stadhuis. Ook medewerkers van de afdeling verkeer van de gemeente Dordrecht lopen mee. Samen beoordelen ze wat er goed gaat en waar verbeteringen nodig zijn.

Waar gaan ze tijdens de schouw opletten?

Tijdens de schouw wordt gekeken naar stoepen die te smal zijn, op- en afritten die te stijl zijn, of parkeerplaatsen groot genoeg zijn om in- en uit te stappen en de rolstoel in en uit de auto te zetten, terrassen en uitstallingen die de stoep blokkeren.

Meedoen aan de schouw in Dordrecht?

Wil je meelopen of meerollen? Je bent van harte welkom. Meld je aan bij de Adviesraad Wmo & jeugd Dordrecht, info@adviesraadwmojeugddordrecht.nl

Wat is een schouw

Een schouw is een test om te beoordelen hoe inwoners de toegankelijkheid ervaren. Kun je met de rolstoel de stoep af en loop je als blinde tegen een reclamebord aan dat midden op de stoep staat? Lees hier op onze website meer over het schouwen van toegankelijkheid.

Bron: Dordrecht.net

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024