Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

“Wij zijn wel geïnteresseerd om iets te doen in de Week van de Toegankelijkheid, maar wat is er beschikbaar? Waaruit kunnen wij putten om iets te organiseren? En we willen het graag samen met anderen doen. Op dit moment hebben we wat weinig menskracht; samen sta je sterker.”

Wat heeft de Week van de Toegankelijkheid u te bieden?

Naast een handreiking met praktische tips en een schouwlijst om de toegankelijkheid van het verenigingsleven in kaart te brengen, staan er op de website van de Week van de Toegankelijkheid ook handige materialen zoals een voorbeeldbrief en –persbericht. Hiermee kunt u aandacht vragen voor uw toegankelijkheidsactiviteiten.

In september ontvangt u een kant-en-klaar artikel met daarbij een eenvoudige vragenlijst. Dat artikel kunnen platforms en andere organisaties gebruiken om bij hun leden te informeren naar ervaringen met de toegankelijkheid van verenigingen. Zo krijgt u als organisatie een beeld hoe het staat met de toegankelijkheid in uw gemeente.

Ook werken we aan praktische tips die mensen met een beperking en hun organisaties kunnen gebruiken om de omgang met (specifieke) beperkingen iets makkelijker te maken. Er heerst immers veel handelingsverlegenheid: verenigingen willen wel openstaan voor iedereen, maar weten vaak niet goed hoe. Geïnteresseerd? Neem contact op met: info@weekvandetoegankelijkheid.nl

Samen sta je sterker

Wilt u als organisatie samen met anderen iets organiseren, laat het ons weten. Wij kunnen een oproep doen naar andere organisaties in uw regio. Bijvoorbeeld via een gerichte mailing of meer algemeen, via de nieuwsbrief. Er zullen meer organisaties zijn die met dezelfde problemen zitten. Als er drie organisaties zijn die samen aan de slag willen, kunnen we vanuit de Week van de Toegankelijkheid creatief meedenken over haalbare activiteiten.

Downloads

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024