Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Iedereen heeft het recht op fietsgeluk! Dat zegt de Fietsersbond op haar website, en natuurlijk zijn we het daar helemaal mee eens. De Fietsersbond beseft echter ook dat fietsen niet voor iedereen makkelijk of vanzelfsprekend is.

De Fietsersbond helpt om obstakels weg te nemen. Op de websitepagina Iedereen mobiel geven ze voor fietsers die wat extra ondersteuning nodig hebben tips, informatie en nieuws.

Hoe vind je een toegankelijke fietsroute?

Zin in een mooie fietstocht, maar kijk je op tegen obstakels die de pret snel bederven? Zoals Wilma Kieft vertelt op de website van de Fietsersbond: ‘Ik voel me bijna niet meer gehandicapt als ik op de handbike zit, totdat ik obstakels tegenkom…’.  Een toegankelijke fietsroute vinden zonder obstakels is best lastig. De Fietsersbond geeft drie tips.

Ontdek de driewielfiets

Wil je wel (blijven) fietsen, maar ben je bang om te vallen? De driewielfiets is dan een oplossing. De Fietsersbond organiseert Driewielfiets-ontdekdagen. Je krijgt veel informatie en een proefritje maken is uiteraard ook mogelijk.

Nieuwtjes en nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over fietsen voor mensen met een beperking? Meld je dan aan voor de speciale Fietsersbond-nieuwsbrief Iedereen Mobiel.

Verkiezing Fietsgemeente 2024

Heb jij genoeg ruimte op het fietspad? De Fietsersbond organiseert de verkiezing Fietsgemeente 2024.  Deel je mening over de fietspaden, het fietsnetwerk en je fietsbeleving in jouw gemeente.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024