Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In Utrecht kun je er niet meer omheen: de Tour de France komt eraan! Gisteren testten fietsers het parcours tijdens de Toerversie Utrecht. Heel wat mensen reden de rit op een tandem.

Deze zomer start de Tour de France in Utrecht. Maar fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ruim 350.000 Nederlanders zijn slechtziend of blind. Solo fietsen is dan niet altijd meer mogelijk, maar fietsen op een tandem is dan weer een geweldige ervaring.

Onder het motto ‘Tour à deux! Fietsen doe je samen’ brengt de Oogvereniging op 28 juni, tijdens de Toerversie Utrecht, het tandemfietsen voor mensen met en zonder visuele beperking bij een breed publiek onder de aandacht.

Tandemfietsen is leuk, sportief en kan op vele niveaus worden beoefend. Recreatief, maar ook op het hoogste niveau (paralimpics). Tijdens de Toerversie Utrecht wordt ook duideeijk dat tandemfietsen geen speciale sport is, het fietsen kan gewoon samen.

De Oogvereniging zet zich ervoor in dat mensen met een visuele beperking zo optimaal mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Sport is daarbij erg belangrijk. Met ‘Tour à deux! Fietsen doe je samen’ wil de Oogvereniging  het tandemfietsen voor mensen met en zonder visuele beperking onder de aandacht brengen.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024