Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Sporten in Dronten organiseert op 17 februari in de Meerpaal de informatieavond Toegankelijkheid en Participatie in de sport. Er wordt die avond ingegaan op de vraag of en hoe mensen met een beperking kunnen instromen in de sport.

Tijdens de informatieavond wordt het belang van ‘iedereen kan meedoen’ vanuit diverse invalshoeken belicht. Er worden handvaten geboden aan sportverenigingen en –scholen om het eigen aanbod toegankelijker te maken. Inspirerende voorbeelden laten zien dat het kan. Ook wordt het project ‘Sporten en bewegen ondanks beperking’ toegelicht.

Een heel jaar ‘Welkom bij de club’

Afgelopen jaar stond de Week van de Toegankelijkheid in het teken van toegankelijke verenigingen. “Het blijft een belangrijk thema,” aldus Mariska Meiberg, buurtsportcoach bij MEE IJsseloevers. “Daarom gaan we er het hele jaar aandacht aan besteden. We beginnen met de informatieavond. Ook wil ik de verenigingen binnen de gemeente Dronten de mogelijkheid geven om hun eigen vereniging te laten schouwen. De schouwgroep is gevormd vanuit de plaatselijke stichting die zich inzet voor mensen met een beperking.”

Aanmelden kan nog tot 12 februari. Ga hiervoor naar de uitnodiging om u aan te melden.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024