Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

    • Contrast
    • Tekstgrootte
Twee mannen in rolstoel kijken naar een concert

Dit jaar organiseert Ieder(in) de 20ste Week van de Toegankelijkheid. Een jubileumjaar! We weten nog niet precies hoe we dit gaan vieren, maar het zal in ieder geval niet onopgemerkt voorbij gaan. Het thema is al wel bekend: toegankelijk recreëren. Doe je dit jaar ook (weer) mee?

Positief

Twintig jaar geleden riep het Landelijk Bureau voor Toegankelijkheid de eerste week van oktober uit tot de ‘Week van de toegankelijkheid’. Doelstelling toen: vanuit een positief perspectief laten zien wat er allemaal wél goed toegankelijk is of waar men in ieder geval heeft geprobeerd hieraan een bijdrage te leveren.

Deze doelstelling is al die jaren onveranderd gebleven. Ieder jaar organiseren mensen overal in het land ludieke of serieuze activiteiten die aandacht vragen voor toegankelijkheid. Veel activiteiten laten zien waar het goed gaat met de toegankelijkheid.

Lekker vrij en overal welkom

De Week is dit jaar van 5 t/m 9 oktober. Het thema is ‘Toegankelijk recreëren: lekker vrij en overal welkom’. Een breed thema. Het kan gaan over toegankelijke horeca, uitgaan, winkelen, mensen ontmoeten, een museum of concert bezoeken of de natuur in trekken. Maar ook over ‘er kunnen komen’, dus toegankelijke straten en gebouwen en heldere informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van wat er in het jubileumjaar van de Week van de Toegankelijkheid allemaal gaat gebeuren? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En houd onze website en social media in de gaten (Twitter en Facebook).

Wat kun je doen?

Om een idee te krijgen van wat je zou kunnen organiseren in de Week, bekijk het bericht Boordevolle Week van de Toegankelijkheid 2019: dansen, schouwen, testen en ervaren

Delen: