Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Wie de Kalmthoutse Heide, over de Belgische grens bij Bergen op Zoom bezoekt, hoeft daar voortaan niet meer goed ter been voor te zijn.

Mensen met een fysieke beperking of mensen die door ziekte of ouderdom verzwakt zijn, kunnen vanaf nu gebruik maken van een elektrische terreinrolstoel. Het gebruik is gratis, maar je moet wel reserveren

De terreinrolstoel wordt ter beschikking gesteld door het kennis- en vormingscentrum voor natuur en milieu De Vroente. Dat is het bezoekerscentrum van de Kalmthoutse Heide en een onderdeel van het Vlaamse departement Omgeving.

Stabiel en veilig

In samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de brandweer van Kalmthout heeft de Kalmthoutse Heide om veiligheidsredenen een vast traject uitgestippeld waar je met de terreinrolstoel mag rijden. Dat traject is 4,1 kilometer lang en trekt langs het ven Putse Moer, een zandvlakte en de brandtoren met panorama.

De rolstoel zou erg stabiel zijn en niet sneller dan 6 km/u kunnen rijden. Hij is ook voorzien van een driepuntsgordel en voetenriem, zodat boomwortels en andere oneffenheden op het pad geen probleem vormen.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024