Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Op Kidsproofplus.nl vind je toegankelijke uitjes, geschikt voor kinderen met een fysieke, zintuigelijke of verstandelijke beperking, een prikkelgevoeligheid of een allergie. Susanne Frens, de drijvende kracht achter Kidsproofplus.nl: “We hopen veel ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte dagelijks, wekelijks of maandelijks te inspireren om er samen op uit te gaan. In de buurt of net een beetje verder”.

Susanne werd verrast tijdens haar zoektocht naar toegankelijke uitjes: “Het is mooi om te zien hoeveel speciale initiatieven er zijn en dat steeds meer kindvriendelijke locaties toegankelijk worden of toegankelijke activiteiten aanbieden. Met Kidsproofplus.nl stimuleren we ook andere Kidsproof-locaties om toegankelijk te worden.”

Handige zoekfuncties

Op Kidsproofplus.nl vind je niet alleen uitjes, maar ook restaurants, kinderfeestjes, vakanties en clubjes. En om het je makkelijk te maken, kun je een activiteit zoeken op leeftijd, locatie en ‘geschikt voor’. Bij ‘geschikt voor’ kun je selecteren: rolstoel, prikkelgevoelig, voedselallergie, zintuigelijke beperking, verstandelijke beperking en luchtwegallergie.

Tips van de week

Geen tijd of zin om zelf lang te zoeken? Bekijk dan eens de tips van de week. Bijvoorbeeld:

  • Delfts Blauw – rondleiding en workshop in het Rijksmuseum
    Delfts Blauw is een toffe rondleiding en workshop voor mensen met een licht verstandelijke beperking, geïnspireerd op de oer-Hollandse Delfts blauwe tegel.
  • Verzetsmuseum Junior
    Dankzij gidslijnen en audio- en videotours kunnen ook slechtziende en slechthorende kinderen het Verzetsmuseum Junior zelfstandig bezoeken. Kom ook ontdekken waar Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog mee te maken kregen.

Bron: kidsproofplus.nl

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024