Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Maar liefst 400 kinderen met en zonder handicap gaan op vrijdag 9 oktober samen gezellig sporten. De atletiekvereniging AV Sprint organiseert samen met Breda Actief voor de derde keer de Special KIDS-dag. Deze sportdag is een onderdeel van de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Wethouder Sport Paul de Beer opent de derde Special KIDS-Dag.

Op vrijdag 9 oktober begint de Special KIDS-dag om 9.30 uur met een massale warming-up. Vanaf 10.00 tot ongeveer 13.30 uur barst het op en om de atletiekbaan van de sportende kinderen.

20 takken van sport

Tijdens de Special KIDS-dag bieden 15 verenigingen maar liefst 20 takken van sport aan. In totaal is er een sport- en spellencircuit voor de kinderen van 40 verschillende activiteiten. De kinderen maken onder andere kennis met BMX’en, boksen, golfen en het uitoefenen van heuse circusacts! Bevalt het goed? Dan kunnen zij lid worden van de sportvereniging die op 9 oktober aanwezig is. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Samenspel

Special KIDS-dag is een samenspel van de projecten Special Heroes van Breda Actief en de KIDS-dag van AV Sprint. Tijdens deze sportdag sporten kinderen met en zonder beperking samen om elkaar te leren kennen en om de drempel weg te nemen. De 400 deelnemers en ongeveer 60 vrijwilligers worden bijgestaan door studenten van CIOS Goes-Breda. Deze dag wordt ook mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en de Dirk Kuyt Foundation.

Kijk voor meer nieuws over de Week van de Toegankelijkheid op Facebook en Twitter.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024