Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Verspreid over het land zijn er dit jaar tijdens

de Week tegen Eenzaamheid tien speciale ‘Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals’. Tien kunstencentra organiseren begin oktober een gevarieerd programma: van fotografie, zang en smartlappen tot circus, lezingen en danslessen.

Ontmoet andere mensen bij een van de festivals. Hieronder per stad het overzicht van de komende activiteiten. De Week tegen de Eenzaamheid valt dit jaar samen met de Week van de Toegankelijkheid.

Alkmaar

Artiance organiseert fotografie, keramiek, monoprinten, muziek maken, een print/schrijf-estafette, creatieve bootcamp, poëzie/rap, vloggen, theaterimprovisatie, werelddansen en kunst&schaken. Alle activiteiten vinden plaats onder leiding van kunstenaars of kunstdocenten. Het festival eindigt met het Grote Kom Erbij Diner. 

Alphen aan den Rijn

Parkvilla zorgt voor een festival met optredens, activiteiten, interventies, presentaties en bijeenkomsten, met op de laatste dag een grote happening. Met: Fanfare der herkenning, documentaire maken door jongeren en een fotowandeling. 

Den Haag

KOO organiseert op verschillende plekken in Albert Heijn-filialen en vestigingen van de openbare bibliotheek pop up-activiteiten, zoals een muzikaal optreden met de winkelproducten, smartlap zingen door de intercom, sneltekenen, improvisatietoneel en gedichten schrijven. 

Eindhoven

Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) heeft een meerdaags programma met onder andere een kunstmarkt, een theatervoorstelling en activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals singles en mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Lelystad

Kubus organiseert in het festival activiteiten zoals workshops, presentaties, ontmoetingstafels, voorstellingen, netwerkbijeenkomsten, maaltijden en discussies. 

Middelburg

Kunst Educatie Walcheren verzorgt een High Tea met poëzie, workshops door kunstdocenten (samen tekenen, schilderen, sieraden maken, dichten, dansen, muziek maken), een theaterdiner met scènes geïnspireerd op het thema eenzaamheid en een feestelijke afsluiting met de straat als danspodium.

Oldenzaal

Kaliber Kunstenschool organiseert vanuit Kunstcafé een festival met een lezing, een open koor, film op de basisschool, ontmoeting tussen statushouders en ouderen, meezingen, schilderijen maken door kinderen en ouderen en samen dansen.

Rijswijk

Trias werkt met het onderwerp ‘geluk’ en biedt activiteiten aan zoals zangworkshops, danslessen, taalcafé’s, lezingen, kunstroutes, gezamenlijk theaterbezoek. Voor jongeren gaat het om bijvoorbeeld worskhops graffiti, dj'en en vloggen.

Rotterdam

Op beide oevers van de Maas organiseert SKVR een festival. Dit is een presentatiemoment door bestaande cursisten, wijkbewoners en speciale voordrachten. De presentaties komen tot stand door verschillende groepen eenzame mensen in het voortraject workshops aan te bieden in alle kunstdisciplines. 

Sneek

Akte2 houdt een 'hackathon tegen eenzaamheid' onder leiding van een kunstenaar en zorgmedewerker, workshops van ambachten met kunstenaars en (mee)dansoptredens. Ook nog: een avondprogramma met een eenzaamheidsvoorstelling, dansen voor mensen met Parkinson en korenzang. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024