Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Stichting Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor publiek met een visuele beperking. Dankzij een inleiding en 'live audiodescriptie' kunnen blinde en slechtziende mensen net zo genieten van theater als ziend publiek. 

Hoe werkt het?

Tijdens de voorstelling worden alle visuele aspecten verteld door blindentolken. Zij zitten meestal in de regiecabine, buiten het gehoor van het publiek. De blinden en slechtzienden zitten in de zaal tussen het reguliere publiek. Zij krijgen een draadloze koptelefoon en horen daardoor het live verslag van de blindentolken. Het omgevingsgeluid hoort men rechtstreeks, dus tekst van de acteurs, zang, muziek en reacties van publiek. Het verslag van de blindentolken wordt aangevuld met een introductie en ‘touch-tour’ een uurtje voor aanvang. Hierbij gaat het vooral om uitleg over het decor en de kostuums. Indien mogelijk kunnen ze die ook voelen. 

 

Agenda

Komt het Zien! is druk met het plannen voor het komende theaterseizoen. Binnenkort zijn er weer nieuwe andere voorstellingen waar de blindentolken bij zijn. Musicals, toneel, cabaret, dans en nog veel meer. Je kunt ook doorgeven welke voorstellingen je graag zou zien. Agenda en meer informatie: www.komthetzien.nl 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024