Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

KRO-NCRV wil dat The Passion live voor iedereen toegankelijk is. Daarom verzorgt radio-dj Wouter van der Goes op NPO Radio 2 een live audiodescriptie van The Passion voor mensen met een visuele beperking. Doven en slechthorenden kunnen The Passion live met een gebarentolk op NPO 1 Extra volgen.

Wouter van der Goes zendt zijn radioprogramma Wout2Day donderdag 1 april rechtstreeks uit vanuit de binnenstad van Roermond, op het plein waar ’s avonds KRO-NCRV’s The Passion live afspeelt. De uitzending van Wouter staat geheel in het teken van het grootste muzikale Paasevenement van Nederland.

Van der Goes verruilt zijn studio in Hilversum voor een plek midden op het Munsterplein in Roermond, waar hij live vanuit het Munstercafé zijn radioprogramma Wout2Day uitzendt van 18.00 tot 22.15 uur. De live audiodescriptie is vanaf 20.30 uur op NPO Radio 2.

Een beleving voor iedereen

Naast de live audiodescriptie van Wouter van der Goes op NPO Radio 2 en de gebruikelijke ondertiteling van Teletekst 888 tijdens de uitzending op tv, wordt The Passion dit jaar ook vertolkt in Nederlandse Gebarentaal op NPO1 Extra.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Het verhaal van The Passion is een verhaal van hoop en liefde dat voor iedereen herkenbare elementen heeft. Als KRO-NCRV vinden wij het belangrijk om zo’n inspirerend en bemoedigend verhaal voor iedereen toegankelijk te maken. Ook in de toekomst bieden wij regelmatig onze programma’s met gebarenvertolking en audiodescriptie aan zodat we gezamenlijk de mooiste programma’s kunnen ervaren.”

Bron: KRO-NCRV
Lees het volledige artikel op de website van KRO-NCRV

Fotograaf cast The Passion live: Stijn Ghijsen

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024