Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Je bent jong, hebt een beperking en wilt graag korfballen: dat kan bij korfbalvereniging KZ Danaïden in Leiden. De vereniging heeft op 2 oktober een Welkom bij de club-vlag gekregen van de Week van de Toegankelijkheid.

Of het nu gaat om voetbal, de schaakclub of een wijkvereniging: het komt vaak voor dat verenigingen niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daar wil de Week van de Toegankelijkheid verandering in brengen: van 5 t/m 10 oktober zetten verenigingen in heel Nederland hun deuren wagenwijd open voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

'Erg enthousiast' 

De hele maand september konden mensen verenigingen voordragen voor een 'Welkom bij de club'-vlag van de Week van de Toegankelijkheid. KZ Danaïden werd voorgedragen door trainer Jan Folkers. ‘Korfballend Nederland kent senioren korfbal maar korfbal voor de jeugd is er nauwelijks. Sinds een paar jaar proberen wij gehandicapten-jeugd korfbal van de grond te krijgen. We hebben nu vijf jongens die elke week komen trainen. Zij en hun ouders zijn erg enthousiast, net als de andere jeugdleden als ik ze vraag om mee te doen aan een onderling wedstrijdje. Deze vlag is een compliment voor al deze leden.'

Open training op 7 oktober

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseert KZ Danaïden een open korfbaltraining voor jongens en meisjes in de leeftijd tussen 6 en 16 jaar die door een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (nog) niet mee kunnen doen in een regulier team. Zij zijn op 7 oktober van 18.00-19.00 uur welkom op de Montgomerystraat 50 in Leiden. Folkers: ‘Onder het motto ‘Samen waar kan, apart waar nodig’ proberen we de kinderen de basis aan te leren van het korfbal.

Op vrijdag 9 oktober geven we de laatste Welkom bij de club-vlag weg. Kent u een vereniging die hem verdient? Laat het snel weten via info@weekvandetoegankelijkheid.nl. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024