Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt de allereerste Ongehinderd Testdag gehouden. Op woensdagmiddag 3 oktober gaan in 25 gemeenten mensen met en zonder beperking op pad om met een app van Ongehinderd vele tientallen plekken te testen op toegankelijkheid. 

Met de gratis app kunnen mensen toegankelijke (en ontoegankelijke) plekken beoordelen en in beeld brengen. We roepen iedereen op om mee te doen met de Testdag. Ook als je zelf geen beperking hebt, kun je meedoen. 
Misschien kun je meedoen bij een team in je gemeente, of wil je samen met een ambassadeur van Ongehinderd op pad? Heb je interesse en wil je meer informatie? Meld je nu vast aan via Facebook (niet verplicht) of stuur dan een mailtje naar info@ongehinderd.nl o.v.v. Testdag voor deelnemers.

3 oktober: aftrap in Zeist

De aftrap van de landelijke testdag is op 3 oktober in Zeist. Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselsteek), Gerard de Nooij (Ongehinderd) en minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) nemen de Ongehinderd app dan in gebruik. Deze aftrap wordt om 13 uur via live streaming uitgezonden in alle gemeenten die meedoen met de dag. Ook is dit te volgen via social media.

Vrije tijd

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is ‘Lekker vrij’. De teams gaan daarom vooral langs bij restaurants en vrijetijdslocaties, maar natuurlijk kunnen ook openbare locaties zoals het gemeentehuis aan een test onderworpen worden. Tijdens de dag zal de nadruk liggen op goede voorbeelden van toegankelijke plekken in de gemeente. Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid.

Zelf aan de slag met de app

Wie?
Iedereen – met of zonder beperking – kan meedoen.

Wat?
Het doel is om de leukste plekjes in jouw gemeente in kaart te brengen. De Ongehinderd app helpt je om dit stapsgewijs te doen.

Waar?
De app is in heel Nederland te gebruiken.

Hoe werkt het?
Stap 1: Download de gratis Ongehinderd app.
Dit kan via de Apple App Store of Google Play Store. Heb je een ander apparaat, ga dan naar de website: app.ongehinderd.nl.

Stap 2: Maak een account aan.
Hierdoor kun je zelf ook beoordelingen plaatsen bij bestaande of nieuwe locaties in de app of op de website.

Stap 3: Plaats zoveel mogelijk beoordelingen.
Uitgebreide en creatieve beoordelingen worden gewaardeerd! 1 foto zegt meer dan 1.000 woorden, dus indien mogelijk voeg een foto toe aan je beoordeling.

Stap 4: Deel jouw ervaring via social media.
Hoe meer posts, foto’s, vlogs en blogs geplaatst worden, hoe beter we de Testdag onder de aandacht kunnen brengen! Gebruik #Testdag2018, tag @ongehinderd 

Stap 5: Win gave prijzen
Plaats jij de meeste beoordelingen of de leukste? Dan win jij een Ongehinderd dagje uit!

Meer informatie: website Ongehinderd 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024