Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Caroline had zich al maanden verheugd op die ene uitverkochte musicalvoorstelling. Het theater had rolstoelplaatsen geregeld. Toch werd de avond voor Caroline een teleurstelling.

Ondanks goede intenties gaat het in theaters en andere culturele instellingen toch nog vaak mis wat betreft toegankelijkheid. Daarom organiseert Code Diversiteit & Inclusie in de Week van de Toegankelijkheid de masterclass ‘Toegankelijkheid organiseren voor culturele instellingen’.

Masterclass door Welkom Toegankelijkheid & Evenementen

De masterclass wordt gegeven door Marianne Dijkshoorn, directeur van Welkom Toegankelijkheid en Evenementen én ervaringsdeskundige. Tijdens de online sessie maakt Dijkshoorn duidelijk wat er allemaal komt kijken bij het toegankelijk maken van een culturele instelling.

Na deze masterclass weet je:
– wat mensen met een beperking nodig hebben aan toe-, door- en uitgankelijkheid,
– hoe je kunt communiceren over toegankelijkheid,
– hoe je door een goede toegankelijkheid meer bezoekers kunt verwelkomen.

Aan de hand van tips en praktijkvoorbeelden kun je na afloop van de masterclass de eerste stappen zetten om een culturele locatie (nog) toegankelijker te maken.

Voor wie?

De masterclass is interessant voor locatiehouders en medewerkers van culturele instellingen, zoals musea, poppodia, monumentenzorg, theaters, bibliotheken, evenementenorganisaties, bioscopen etc.

Praktische informatie

Datum: 6 oktober 2021
Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Aantal deelnemers: Er kunnen maximaal 60 mensen deelnemen.
Locatie: Zoom

Jouw activiteit ook op onze agenda en mee in onze nieuwsbrief?

De Masterclass ‘Toegankelijkheid organiseren voor culturele instellingen’ staat op de agenda van de Week van de Toegankelijkheid: Waar is wat te doen. Activiteiten die op onze agenda staan, geven we aandacht in onze nieuwsbrief en op onze social media-kanalen. Wil je voor jouw activiteit (en voor jouw organisatie) ook deze publiciteit? Meld je activiteit dan bij ons aan.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024