Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Spellenwinkel Subcultures heeft tijdens de Week van de Toegankelijkheid de Utrechtse Toegankelijkheidsprijs 2022 gewonnen. Subcultures wil toegankelijk zijn voor iedereen die van spelletjes houdt.

Waarom is Subcultures de winnaar?

Om te beginnen heeft de spelletjeswinkel een escaperoom die voor iedereen toegankelijk is, ook voor doven en slechthorenden. Ze maken vlogs over het aanpassen van bestaande spellen. In de winkel geven ze spelletjesadvies aan mensen met een beperking en ze vertellen ontwikkelaars hoe zij hun spellen toegankelijker kunnen maken. En tot slot, medewerkers van de winkel spreken gebarentaal. Ruim voldoende redenen om dit jaar de winnaar te zijn.

Tweede en derde prijs

IJsclub Siberia won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Kampong Jeu des Boeles. Meer over deze winnaars en over deze Toegankelijkheidsprijs lees je op de website van Solgu, de belangenbehartiger van mensen met een handicap of chronische ziekte in de stad Utrecht.

Utrecht reikt sinds 2015 de Toegankelijkheidsprijs uit. De prijs is voor organisaties, ondernemingen en activiteiten die ervoor zorgen dat Utrecht een stad is waar iedereen zich welkom voelt.

beeld: winnaar Tijn Rams van spellenwinkel Subcultures neemt de Toegankelijkheidsprijs in ontvangst van wethouder Linda Voortman
fotograaf: Eddy Steenvoorden

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024