Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Is jouw onderneming al toegankelijk? Deze tekst staat op de zijkant van het busje waarmee van MKB Toegankelijk door het land toert. De bus komt in alle uithoeken van het land. Van Assen naar Egmond aan Zee en van Hengelo naar Den-Haag. In alle gemeenten die de bus aandoet, nemen winkeliers en horecaondernemers deel aan de MKB Toegankelijke Route.

Een toegankelijk Nederland voor iedereen

Per winkelgebied worden er bij 20 winkeliers en horecaondernemers toegankelijkheidsscans uitgevoerd door inspecteurs van van Ongehinderd, partner van MKB Toegankelijke Route. Ook de openbare ruimte rondom het winkelgebied wordt meegenomen. Ondernemers die zich voor de MKB Toegankelijke Route hebben aangemeld krijgen na toetsing een concreet advies voor het behalen van het erkend basisniveau van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De betrokken ondernemersverenigingen, belangenorganisaties en gemeenten zijn enthousiast. Samen werken ze aan een toegankelijk Nederland voor iedereen.

Wethouders aan het woord

Wethouder Sylvia Fleuren van gemeente Berg en Dal: “Het gaat vaak om kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld bij overnachtingsaccommodaties aan het standaard laag hangen van de douchekop, zodat iemand in een rolstoel zelfstandig gebruik kan maken van de douche.”

Wethouder Frans Houben van gemeente Beuningen: “Naar aanleiding van de MKB Toegankelijke Route hebben we een voucherregeling in het leven geroepen voor ondernemers die aan de slag willen gaan met toegankelijkheid. Inmiddels hebben al 20 ondernemers gebruik gemaakt van de regeling. Binnenkort gaan we aan slag met de toegankelijkheid van openbare gebouwen.”

Ook meedoen?

Ondernemers die toegankelijk willen ondernemen, kunnen zich melden bij MKB Toegankelijk. En ook gemeenten die interesse hebben in de MBK Toegankelijke Route kunnen  contact opnemen. Wil je meer weten over de MKB Toegankelijk Route? Meer informatie, het laatste nieuws en een aanmeldformulier vind je op de website MKB Toegankelijke Route

Bron: MKB Toegankelijk

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024