Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Tijdens de actie 'Museumcheck' gaven  mensen met beperkingen gemiddeld het rapportcijfer 8,1 voor de toegankelijkheid van de 27 beoordeelde Nederlandse musea. De beoordelingen van de vrijwilligers staan op de site 'Het Land van ANWB'.

 
Bij de 27 musea die zijn bezocht in kader van de ANWB Museumcheck lijkt het prima gesteld met de toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. Dat blijkt uit de ANWB Museumcheck, uitgevoerd door 1800 ANWB-vrijwilligers. Frits van Bruggen, lid van de ANWB-hoofddirectie, overhandigde vandaag de rapportage aan Mirjam Moll, manager collectieve promotie bij de Museumvereniging tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Tropenmuseum in Amsterdam.
 
De 27 musea scoren gemiddeld een 8,1 op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid. Uitschieters zijn het Continium in Kerkrade, Nationaal Klok en Peel museum in Asten en het Watersnood museum in Ouwerkerk met een gemiddelde van 8,7. De musea kunnen verbeteren als het gaat om de online informatievoorziening en de parkeergelegenheid.
 
De bezoeken aan musea vonden eind vorig jaar plaats. Aan de hand van een vragenlijst gingen de vrijwilligers in duo’s, waarvan één minder mobiel was, aan de slag. Ze keken niet alleen naar voorzieningen als liften en bankjes om uit te rusten zij keken ook naar gastvrijheid. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de informatie op de website, informatieborden en bewegwijzering in het museum en het contact met het museumpersoneel. Elk museum ontvangt een rapport met adviezen en verbeterpunten.
 
Bron: persbericht ANWB

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024