Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Voor mensen met een zware lichamelijke beperking is een muziekinstrument bespelen vaak lastig of helemaal niet mogelijk. Stichting My Breath My Music zorgt ervoor dat het wel kan. Bij de stichting kun je een aangepast elektronisch muziekinstrument in bruikleen krijgen; een gitaar, een keyboard, een blaasinstrument. En muziekles volgen kan ook!

Concert Unchained Melody op 4 juli

Naast muziekinstrumenten aanpassen en uitlenen, organiseert My Breath My Music ook concerten. Zondagmiddag 4 juli om 14.00 uur begint het concert Unchained Melody. Verschillende met My Breath My Music verbonden muzikanten en huisband De Bridge treden op. Bovendien schuift DJ Elroy aan en dan is het altijd feest. Bestel je gratis toegangscode www.debridgelive.nl

Een aantal muzikanten in De Bridge heeft een chronische ziekte. Zij spelen op de instrumenten van My Breath My Music. Zoals Dilayla. Zij is 15 jaar, heeft SMA 2 en is zeer muzikaal. Zij speelt fantastisch keyboard.

De Magic Flute

Op de website MyBreathMyMusic.com lees je meer over de aangepaste instrumenten. Bijvoorbeeld over de Magic Flute, een prachtig en makkelijk te bespelen blaasinstrument. Je kunt dit instrument zonder handen bespelen en er is weinig longvolume voor nodig. De toonhoogte van deze elektronische fluit is beïnvloedbaar door je hoofd omhoog en omlaag te bewegen. Hou meer van piano of gitaar? Kijk op MyBreathMyMusic.com naar de mogelijkheden.

Muzikanten en docenten aan het woord

En als je dan toch op de website van My Breath My Music bent, bekijk dan ook de inspirerende interviews met muzikanten en docenten. Hieronder vind je direct linkjes naar die interviews.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024