Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Nationale LeesVertelwedstrijd is een gratis talentenjacht voor dove en slechthorende kinderen. Tijdens de wedstrijd, die begint met schoolfinales en eindigt met een grote landelijke finale, dragen kinderen een passage voor uit hun favoriete boek. Dat doen ze in de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Door deel te nemen aan de LeesVertelwedstrijd worden deelnemers, en hun klasgenootjes, op een leuke en uitdagende manier gestimuleerd om hun leesvaardigheid én hun gebarentaalvaardigheid te verbeteren.

Op zaterdag 13 april 2019 is de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd. Iedereen is dan welkom in het Beatrix Theater in Utrecht. Meer informatie over de tijden en het programma volgen nog. Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina.

Sinds 1998 is dit evenement voor veel dove kinderen een belangrijke dag in het jaar. Maandenlang leven de kinderen toe naar de dag waarop zij (weer) mogen schitteren op het podium. Hun supporters – ouders, leerkrachten, begeleiders, medeleerlingen, vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes, winnaars van de voorgaande LeesVertelwedstrijden en belangstellenden – komen uit alle windstreken om hun favoriet te aanschouwen. Op geen enkel ander evenement wordt het talent van dove en slechthorende kinderen zo groots gevierd!

Maak kennis met de deelnemers van dit jaar 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024