Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

vier mensen wandelen over een goed begaan pad, een meisje in een rolstoel
Onbeperkt genieten van de natuur? De boswachters van Natuurmonumenten vinden dat natuur toegankelijk moet zijn voor iedereen. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom werkt Natuurmonumenten hard aan het toegankelijk maken van 40 natuurgebieden en 10 speelnatuurplekken. Een groot deel daarvan is nu klaar en getest door ervaringsdeskundigen. Zo kan iedereen zonder obstakels van de natuur genieten!

Dat viert Natuurmonumenten met veel activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid en een feestelijke middag in Oisterwijk – in samenwerking met o.m. Ieder(in). Kom je ook?

Op veel plaatsen in het land kun je tijdens de Week toegankelijk op pad met de boswachters. Zoals met een herfstwandeling in De Wieden, een boswandeling in Beek, een rondje Spiegelplas bij Nederhorst Den Berg, een bezoek aan de Zuid-Hollanse parel, het eiland Tiengemeten of een paddenstoelensafari op de Kampina in Noord-Brabant.

Een mooi overzicht van de vele activiteiten en te bezoeken natuurgebieden vind je bij De natuur in zonder drempels van Natuurmonumenten. Via de webpagina kun je je ook aanmelden voor een van de activiteiten van Natuurmonumenten tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024