Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Nederlandse Dansdagen grijpt de Week van de Toegankelijkheid aan voor een goed gesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden in de culturele sector voor artiesten en publiek met een beperking. De Nederlandse Dansdagen is een organisatie die zich inzet voor de Nederlandse dans. De organisatie heeft aandacht voor alle belangrijke ontwikkelingen binnen de Nederlandse dansscene; ook voor de toegankelijkheid van de culturele sector.

Time To Act

Aanleiding voor het gesprek in de Week van de Toegankelijkheid is het Europese rapport Time To Act. Het rapport legt bloot dat gebrek aan kennis een belangrijke reden is voor de drempels die artiesten en publiek met een beperking ervaren in de culturele sector. Aan het gesprek nemen deel:

  • Sonja Parmentier – danser, docent en choreograaf,
  • Christianne Mattijssen – directeur Kunst & Erfgoed, Ministerie OCW,
  • Bas Roijen – artistiek directeur Theaterwerkplaats Tiuri en Compagnie 21
  • Marijt Helmink – directeur Theater de Storm.

Het publiek is online aanwezig via zoom en kan via de chat meepraten. Wil je meedoen aan dit online gesprek? Meld je aan via dit formulier.

Festival Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen geeft een podium aan het enorm divers dansbod in Nederland, van klassiek tot urban van avant garde tot modern. Hoogtepunt is het jaarlijkse festival Nederlandse Dansdagen vanuit Maastricht, van 30 september tot 7 oktober.

Op pad met Redo

Tijdens de Nederlandse Dansdagen gaat Redouan Ait Chitt, oftewel Redo, iedere dag op pad. Samen met cameraman Gijs Mortier neemt hij je dagelijks mee langs het festivalprogramma. Hij brengt verslag uit van de voorstellingen die tijdens het festival te zien zijn, geeft je een kijkje achter de schermen, interviewt artiesten en dompelt je onder in het online én offline festival vanuit Maastricht.

Deelnemer opening Week van de Toegankelijkheid

Op 4 oktober opent Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. De Nederlandse Dansdagen doet mee aan deze opening. Graag komen ze vertellen waarom ze een goed gesprek over Time to Act belangrijk vinden. En ook Redouan zal in de opening zijn opwachting maken. De opening van de Week van de Toegankelijkheid is voor iedereen via livestream bij te wonen.

Beeld: Hugo Thomassen

 

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024