Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kan je als horeca ondernemer bijdragen aan een inclusieve en toegankelijke arbeidsmarkt? Zijn mensen met een beperking welkom in jouw restaurant of café welkom als gast en als werknemer? Hoe zorg je ervoor dat jouw restaurant of café toegankelijk wordt? Sinds de ratificatie van het VN-verdrag moeten ook aanbieders van goederen en diensten (waaronder horeca) werk maken van toegankelijkheid. Op vrijdagmiddag 9 februari spreken we over dit thema in Amsterdam. 

Voor jongeren is de horeca een belangrijke werkgever. In Amsterdam steeg het aantal banen in de horeca met 11%. In ruim 5000 ondernemingen werken bijna 35.000 Amsterdammers[1]. Hoeveel van deze werknemers heeft te maken met een beperking en/of een chronische ziekte?

Het in dienst hebben van iemand met een beperking heeft een grote meerwaarde voor de jongere, de samenleving en voor de onderneming. Het levert een goede werknemer op met meteen de ervaring om vanuit zijn of haar beperking te kijken waarin de toegankelijkheid nog verbeterd kan worden. Tijdens deze netwerkbijeenkomst gaan we in gesprek over de meerwaarde en de mogelijkheden voor het aannemen van jongeren met een beperking.

Wij nodigen u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst van de Week van de Toegankelijkheid. Om andere mensen die werk (willen) maken van toegankelijkheid te ontmoeten, te leren van de kennis op het gebied van toegankelijkheid en om samen de handen in een te slaan voor toegankelijkheid in de Amsterdamse horeca.
                         

Programma

U bent vanaf

13.00

u

ur

welkom en het programma begint om

13.3

0

u

ur

.

We bieden ter inspiratie een boeiend en interactief programma waarin we horeca ondernemers, ervaringsdeskundigen en lokale politici met elkaar in gesprek brengen over hun ervaringen, de meerwaarde van het aannemen van jongeren met een beperking, het belang van toegankelijke horeca en welke stappen gezet kunnen worden om dit te realiseren.

Aan de orde komen:

  • Informatie over toegankelijkheid en ervaringen van mensen met een beperking.
  • Hoe creëert u een win-winsituatie voor de horeca en voor mensen met een beperking?
  • Wat hebben horeca ondernemers nodig om hun onderneming toegankelijk(er) te maken? 
  • Ontmoeting met mensen en organisaties om in uw gemeente of regio initiatief te nemen.

Om

15.30 uur

eindigen we het inhoudelijke programma en kunt u tot

16.15 uur

napraten tijdens de

netwerkborrel

onder het genot van een drankje.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via het digitale aanmeldformulier https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/aantafel/.

Kunt u zich niet digitaal aanmelden, bel dan naar (030) 720 00 00. U ontvangt van ons een bevestiging met daarbij de route naar de locatie.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaatst bij

Stichting Welzijn Doven Amsterdam

Stadhouderskade 89 1073 AV Amsterdam

Stichting Welzijn Doven Amsterdam

is goed te bereiken met de auto. Aan de overkant van SWDA zijn er voldoende parkeermogelijkheden. Voor de deur zijn er twee gehandicaptenparkeerplaatsen.

Ook met het Openbaar Vervoer is SWDA eenvoudig te bereiken. Vanaf het Amsterdam Centraal station pakt u tram 4 (richting RAI) of 24 (richting VU Medisch Centrum) en stap uit bij de halte Marie Heinekenplein of Stadhouderskade. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen.

Heeft u een vraag?

Op onze website: www.weekvandetoegankelijkheid.nl vindt u de meeste antwoorden. Staat de gewenste informatie er niet tussen, bel (030) 720 00 00 of mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Wij helpen u graag verder.

Ieder(in) organiseert de Week van de Toegankelijkheid samen met lokale partners. Voor de bijeenkomst in Amsterdam werken we samen met

Stichting Welzijn Doven Amsterdam,

 Cliëntenbelang Amsterdam en C-Taste.

De Week wordt mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

 


[1] Gemeente Amsterdam (2016) Amsterdam in cijfers 2016: Onderzoek, Informatie en Statistiek, p.138

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024