Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Hoe toegankelijk is de horeca in de buurt? Zijn mensen met een beperking welkom in een restaurant, het café of evenement? Sinds de ratificatie van het VN-verdrag moeten ook aanbieders van goederen en diensten (waaronder horeca) werk maken van toegankelijkheid.

Van oorsprong is Arnhem een stad waar veel mensen een beperking wonen.  Daarom is het erg belangrijk dat deze significante groep goed in de horeca terecht kan. Hierover gaan we op 23 oktober in discussie.   

Wij nodigen u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst ‘Aan tafel!’ van de Week van de Toegankelijkheid. Om andere mensen die werk (willen) maken van toegankelijkheid te ontmoeten, te leren van de kennis op het gebied van toegankelijkheid in Arnhem en om samen de handen in een te slaan voor toegankelijk uitgaan.
            

Programma

U bent vanaf 13.00 uur welkom en het programma begint om 13.30 uur.

We bieden ter inspiratie een boeiend en interactief programma waarin we horeca ondernemers, ervaringsdeskundigen en lokale politici met elkaar in gesprek brengen over hun ervaringen, het belang van toegankelijke horeca en welke stappen gezet kunnen worden om dit te realiseren.

Aan de orde komen:

·    Informatie over toegankelijkheid en ervaringen van mensen met een beperking.
·    Hoe creëert u een win-winsituatie voor de horeca en voor mensen met een beperking?
·    Hoe kunnen mensen met een beperking aandacht vragen voor de drempels die zij ervaren?
·    Wat hebben horeca ondernemers nodig om hun onderneming toegankelijk(er) te maken?  
·    Ontmoeting met mensen en organisaties om in uw gemeente of regio initiatief te nemen.

Om 15.30 uur eindigen we met een netwerkborrel.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Aanmelden via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/aantafel/

Kunt u zich niet digitaal aanmelden, bel dan naar (030) 720 00 00 of mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. U ontvangt van ons een bevestiging met daarbij de route naar de locatie.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaatst in

Geniet in de Weerd

te Arnhem.

Het adres van Geniet in de Weerd is:
Weerdjesstraat 168, 6811JH Arnhem

Heeft u een vraag?

Op onze website: www.weekvandetoegankelijkheid.nl vindt u de meeste antwoorden. Staat de gewenste informatie er niet tussen, bel (030) 720 00 00 of mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl.

Wij helpen u graag verder.

Ieder(in) organiseert de Week van de Toegankelijkheid samen met lokale partners. Voor de bijeenkomst in Arnhem werken we samen met het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten. De Week wordt mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024