Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Donderdagmiddag 5 oktober vond de netwerkbijeenkomst van de Week van de Toegankelijkheid en Zwolle Toegankelijk plaats in restaurant Vidiveni 

in Zwolle. Met een ruime opkomst van 36 mensen, waaronder ervaringsdeskundigen, ondernemers, ambtenaren en raadsleden, was het een geslaagde middag.

Onder leiding van Niels ten Hagen (ervaringsdeskundige, directeur bijzonder ondernemen en adviseur voor de internationale sportbond) en Martijn van Hese (partijleider, videomaker én presentator) werd de zaal bevraagd over thema’s zoals toegankelijke terrassen en uitstallingen in Zwolle.

De middag werd door presentatoren Niels en Martijn geopend met een interview met Wethouder Ed Anker (portefeuillehouder Toegankelijkheid) over “Gastvrij Zwolle”. Voor Wethouder Ed Anker zijn uitstallingen op de stoep de grootse ergernis als het gaat om toegankelijkheid.

Een stevige vertegenwoordiging vanuit de Zwolse horeca

Er vond een levendig gesprek plaats over toegankelijkheid van de Zwolse horeca. Het panel, bestaande uit Sander Dol (Koperen Kees), Jaap Lamfers (Grandcafé Zuijdt), Andrea Jansen (Brasserie Jansen), Theo Runhaar (Horeca Nederland), en ervaringsdeskundigen Jan Bate (Schib studentenvereniging) en Irene Bargerdam (Ambassadeur Toegankelijk Zwolle), ging met elkaar in discussie over een aantal scherpe stellingen over toegankelijkheid.
“Waar kan ik u mee helpen?”

Er zijn praktische oplossingen bedacht zoals: geen uitstallingen, borden en bloembakken op de stoep, het geven van heldere informatie, handhaven vanuit de gemeente. Gastvrij zijn voor iedereen. Dat was toch wel de conclusie van alle aanwezigen. Unaniem waren de aanwezigen en het panel het met elkaar eens. De vraag: “Waar kan ik u mee helpen” zou ieder in een gastvrij Zwolle moeten stellen.

Nieuwsgierig?

De bijeenkomst is live opgenomen door Toegankelijk Zwolle via facebook en terug te luisteren via deze link. 
Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met Toegankelijk Zwolle.

Ook een netwerkbijeenkomst bijwonen?

Deze maand staan nog twee bijeenkomsten op de agenda: Arnhem (23 oktober) en Amsterdam (27 oktober). Voor aanmelden en meer informatie  klik hier.
 

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024