Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De handreiking Welkom bij de club! vertelt wat een toegankelijk verenigingsleven inhoudt en waarom dat zo belangrijk is. Denk aan een gastvrije bejegening, toegankelijke informatie en activiteiten waaraan iedereen kan meedoen. Daarnaast vindt u in de handreiking concrete suggesties hoe u als belangenbehartiger kunt zorgen dat verenigingen rekening houden met mensen met een beperking. 

De Week van de Toegankelijkheid van 6-11 oktober 2014 staat in het teken van toegankelijke verenigingen. Deze handreiking geeft informatie, tips, ideeën en voorbeelden voor het organiseren van activiteiten rond een toegankelijk verenigingsleven.

Toegankelijk verenigingsleven

Een toegankelijke vereniging is een vereniging waar je je welkom voelt, waar je mee kunt doen met activiteiten, waar goede parkeergelegenheid is en waar naar je geluisterd wordt. Toegankelijke verenigingen hebben aandacht voor hun leden en hun aanbod en de diensten zijn afgestemd op de behoefte van die leden. 

Iedereen doet mee

Het is geen luxe als een vereniging toegankelijk is voor leden met een beperking. Voor deze leden zijn toegankelijke verenigingen een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. Ook verenigingen hebben er belang bij. Anders lopen ze 15% van hun potentiële ledenbestand mis.

Werken aan toegankelijkheid

Wilt u verenigingen helpen om hun toegankelijkheid te verbeteren? In deze handreiking vindt u informatie en voorbeelden. In de handreiking leest u ook waarom toegankelijkheid een belangrijk thema is en hoe u lokaal en regionaal zoveel mogelijk activiteiten rondom toegankelijkheid kunt organiseren.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024