Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Start voorbereiden Aan tafel!

Eten, drinken en elkaar ontmoeten. Met ‘Aan tafel!’ wil de Week van de Toegankelijkheid bereiken dat mensen met een beperking of chronische ziekte welkom zijn in de horeca. Zonder belemmeringen. Lees verder

 

Wat is toegankelijke horeca?

Wat is volgens u toegankelijke horeca? Wat is daarbij van belang? Waar kunnen horeca-ondernemers beter op letten? Lees verder

6x aan tafel in het land

De komende tijd houdt de Week van de Toegankelijkheid samen met lokale organisaties zes netwerkbijeenkomsten in het land. Hoe toegankelijk is de horeca in de buurt? Denk en doe mee! Lees verder

Goed voorbeeld: toegankelijk Heerde

Heerde (Gelderland) onderzoekt komende tijd met Platform Gehandicapten hoe toegankelijk winkels en horeca zijn. lees verder

Aan tafel met het VN-verdrag

Het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking bepaalt dat toegankelijkheid normaal is. Ook van horeca. Toegankelijkheid is een recht. lees verder

Goed voorbeeld: restaurants ‘scouten’

Via dinnersite.nl en iens.nl kunnen restaurants doorgeven of zij toegankelijk zijn. Rolstoeltoegankelijkerestaurants.nl deelt uw eigen ervaringen. ‘Scouten’ noemen ze dat. lees verder

‘Driegangen in braille’

Hilton The Hague presenteert het menu in braille.’Er is echt vraag naar’, zegt hotelmanager Sjoerd Sybesma. lees verder

Goed voorbeeld: Ede reikt De Duim uit

Waar in Ede zit het al goed met toegankelijkheid? De Gehandicaptenraad Ede neemt winkels, horeca en culturele instellingen onder de loep. De Duim krijgen ze als keurmerk. lees verder

De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 3 t/m 8 oktober 2016.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en NVVS. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.
Reacties zijn van harte welkom, mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Meer informatie op www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 3 t/m 8 oktober 2022