Eten, drinken en elkaar ontmoeten. Met ‘Aan tafel!’ wil de Week van de Toegankelijkheid bereiken dat mensen met een beperking of chronische ziekte welkom zijn in de horeca. Zonder belemmeringen. Lees verder
Wat is toegankelijke horeca?
Wat is volgens u toegankelijke horeca? Wat is daarbij van belang? Waar kunnen horeca-ondernemers beter op letten? Lees verder
6x aan tafel in het land
De komende tijd houdt de Week van de Toegankelijkheid samen met lokale organisaties zes netwerkbijeenkomsten in het land. Hoe toegankelijk is de horeca in de buurt? Denk en doe mee! Lees verder
Goed voorbeeld: toegankelijk Heerde
Heerde (Gelderland) onderzoekt komende tijd met Platform Gehandicapten hoe toegankelijk winkels en horeca zijn. lees verder
Aan tafel met het VN-verdrag
Het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking bepaalt dat toegankelijkheid normaal is. Ook van horeca. Toegankelijkheid is een recht. lees verder
Goed voorbeeld: restaurants ‘scouten’
Via dinnersite.nl en iens.nl kunnen restaurants doorgeven of zij toegankelijk zijn. Rolstoeltoegankelijkerestaurants.nl deelt uw eigen ervaringen. ‘Scouten’ noemen ze dat. lees verder
‘Driegangen in braille’
Hilton The Hague presenteert het menu in braille.’Er is echt vraag naar’, zegt hotelmanager Sjoerd Sybesma. lees verder
Goed voorbeeld: Ede reikt De Duim uit
Waar in Ede zit het al goed met toegankelijkheid? De Gehandicaptenraad Ede neemt winkels, horeca en culturele instellingen onder de loep. De Duim krijgen ze als keurmerk. lees verder
De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van 3 t/m 8 oktober 2016.
Organisatie: Ieder(in), Oogvereniging en NVVS. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.