Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Welkom bij de club

1 december 2014

 

Inhoud

 

Week van de Toegankelijkheid steeds meer een begrip!


Met een goed gevoel kijken we terug op de Week van de Toegankelijkheid die dit jaar voor de 15e keer plaatsvond. Tussen 6 t/m 11 oktober zijn in het hele land meer dan 90 activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd die belang, kansen, wenselijkheid én mogelijkheden van toegankelijkheid in de lokale samenleving lieten zien.
Lees verder…

En de winnaar is…

Een positieve benadering werkt vaak beter dan een negatieve. Waar in het verleden ontoegankelijke winkels, bedrijven en gemeenten aan de schandpaal genageld werden, was er in 2014 een geheel andere benadering te zien. Dit jaar werden er opmerkelijk veel prijzen uitgereikt. Niet alleen een goede reclame voor de betreffende instelling, maar ook nog eens een uitdaging voor degenen die de prijs niet kregen.
Lees verder…

‘Waar een wil is, is een weg!’


Op dinsdag 7 oktober streek de Week van de Toegankelijkheid neer in de Haagse Lobby in Den Haag voor de netwerkbijeenkomst Welkom bij de club! Samen met onze lokale partner Voorall organiseerden we deze avond. De gemeente Den Haag faciliteerde de locatie: op de tiende etage in de openbare bibliotheek. Een goed toegankelijke locatie. En wat een uitzicht!
Lees verder…

‘Waardevolle mensen insluiten’


‘Toegankelijkheid is niet het helpen van zielige mensen, maar het insluiten van waardevolle mensen’, zo opende Gerard Boekhoff, de Wmo-wethouder van Bussum, de netwerkbijeenkomst in zijn gemeente.
Lees verder…

Sport op Maat


In Rotterdam sloegen gehandicaptenorganisaties, Onbeperkt Sportief, de gemeente en een aantal zorgaanbieders de handen in een. Samen willen ze ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen met een beperking kunnen sporten. Met elkaar ontwikkelden ze een ondersteuningsaanbod, waarmee sportverenigingen hun activiteiten toegankelijk kunnen maken.
Lees verder…

Oproep: vertel uw ervaringen!


De Week van de Toegankelijkheid helpt de lidorganisaties van Ieder(in) om – op een makkelijke manier – aandacht te besteden aan toegankelijkheid voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Weet u tegen welke belemmeringen uw leden aanlopen als zij aan een gewone vereniging willen deelnemen? Een eenvoudige actie laat zien hoe toegankelijk het reguliere verenigingsleven is voor de achterban van patiënten- en gehandicaptenorganisaties.
Lees verder…

Wat kunnen verenigingen zelf doen?


Met de Week van de Toegankelijkheid willen we dat mensen met een beperking of chronische ziekte kunnen meedoen in de samenleving. Als er belemmeringen zijn, dan zorgen we er met elkaar voor dat die belemmeringen worden opgelost of voorkomen. Hieronder een aantal suggesties voor verenigingen die zelf hun verenigingsleven toegankelijker willen maken.
Lees verder…

Week van de Toegankelijkheid in 2015?


Ook in 2015 wordt er weer een Week van de Toegankelijkheid georganiseerd: van 5 t/m 10 oktober (de eerste volle week van oktober). Gezien de vele positieve reacties van de deelnemers hebben we ervoor gekozen om opnieuw aandacht te vragen voor het thema ‘Toegankelijke verenigingen’: hoe zorgen we ervoor dat mensen met een beperking of een chronische ziekte kunnen deelnemen aan het verenigingsleven.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024