Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

"Wat is het nut om een ervaringstocht te organiseren, als de conclusie voor de meeste mensen eigenlijk al duidelijk is?"

"Plein ’44 kan voor zoveel meer mensen een plezier zijn om te verblijven als er een zinvolle oplossing komt voor deze rampzalige bestrating.” Marcel Giebels en zijn medewerkers van de werkgroep Toegankelijkheid van de WIG nodigden Nijmeegse raadsleden en andere politieke vertegenwoordigers uit om aan den lijve te ondervinden hoe het is om in een rolstoel of met een andere beperking het Plein te ervaren.

Politieke reacties

Stijn Vat van de SP: “De stenen liggen inderdaad schots en scheef. Het is een ramp om hier in een rolstoel overheen te moeten rijden!” Rachid El Hafi van D’66 laat zich als een blinde met stok over het Plein begeleiden. “Doodeng! Het is al erg genoeg dat je niets ziet, maar mijn stok blijft ook telkens achter die stenen hangen!” April Ranshuijsen, Groen Links: “Er moet gewoon goed intern beleid zijn bij de gemeente. Het is de taak van de gemeente om te voorkomen dat dit ooit weer gebeurt!”

Onze inwoners verdienen beter…

Na afloop in het stadhuis vragen de politici zich af of de ondernemers aan het Plein wel zo blij zijn met het ‘maanlandschap’. “Het heeft onze ogen voorgoed geopend. Onze inwoners, zeker die met een beperking, verdienen beter dan dit!”

Verder lezen

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024