Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Over één week begint de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober). Onder het motto ‘Welkom bij de club’ willen we laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven openstaat voor iedereen. We lichten een paar activiteiten uit.

In Overijssel pakken ze het groot aan. Iedereen Actief heeft een uitgebreid programma gemaakt voor Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Elke dag kunnen mensen meedoen aan activiteiten zoals dans, judo, korfbal en wielrennen. En als kick-off van de Zwolse Week van de Toegankelijkheid organiseert de Zwolse Gehandicaptenraad in samenwerking met SportService Zwolle een rolstoelbasketbal toernooi bij Be Quick ’28, waarin Zwollenaren kunnen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten.

Conferenties

In Venray start de Week van Toegankelijkheid met een bijeenkomst op 5 oktober in het gemeentehuis voor alle belangstellenden. Onder meer Venrayse verenigingen die activiteiten voor mensen met een beperking hebben of van plan zijn deze te organiseren. En in Den Bosch vindt op 8 oktober de Conferentie Toegankelijkheid en Vrije Tijd plaats, met als dagvoorzitter Maurice de Hond. Deze conferentie wordt, georganiseerd door Zet.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Kijk hier voor nog veel meer activiteiten tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Organiseert u zelf een activiteit tijdens de week? Dan kunt u die hier aanmelden. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024