Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Oerol wil groeien naar een festival waar het woord ‘beperking’ geen rol meer speelt. Kortom: een inclusief festival. Daar zijn ze nog niet. Oeral is lerende in het toegankelijk maken van het festival, zo schrijven ze zelf op hun website. Op de website is inmiddels heldere en praktische informatie te vinden voor festivalbezoekers met een beperking.

Filteren op toegankelijkheid

Op de programmapagina kun je filteren op toegankelijkheid. Filter je op ‘doof/slechthorend’ dan krijg je een overzicht van voorstellingen die weinig of geen gesproken taal bevatten en waarbij muziek geen belangrijke rol speelt.

Filter je op ‘rolstoeltoegankelijk en slecht ter been’ dan krijg je de voorstellingen die te bereiken zijn via verharde of semi-verharde toegangspaden en de looproute niet te lang is. Sommige voorstellingen hebben rolstoelplekken. Als dit het geval is, staat het aangegeven op de voorstellingspagina. Hier staat ook hoe je een rolstoelplek reserveert.

En met het filter ‘blind/slechtziend’ selecteer je voorstellingen waar taal en/of muziek de boventoon voeren. Een hulphond is – zoals het hoort – op het gehele festival welkom.

Visuele Taal Weekend

Van 15 – 18 juni is er op Oerol het Visuele Taal Weekend. Tijdens dit weekend zijn er verschillende programmaonderdelen met een schrijftolk en/of tolk Nederlandse gebarentaal. Bekijk op de website van Oerol het programma van het Visuele Taal Weekend.

Een tolk ‘jutten’

Wist je dat je ook een tolk kunt ‘jutten’? Heb je een tolk nodig bij een programmaonderdeel waarbij nog geen tolk aanwezig is, dan kun je een tolk ‘jutten’. Wil je hier gebruik van maken, stuur dan een WhatsApp-bericht naar 06-17740804.

Meer weten

Oeral is van 9 – 18 juni 2023. Het programma 2023 is inmiddels bekend: Oerol-programma per dag. Meer weten over de toegankelijkheid? Ga naar Oerol – praktische informatie over toegankelijkheid

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024